Header image  
"Despot Stefan Lazarevic"  
  
 
 
 
 

 

 
Konkursi i nagrade
  Vera Cvetanovic, nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi „Despot Stefan Lazarevic“ iz Babušnice, dobitnik je godišnje nagrade "Vasa Pelagic", za vrhunska ostvarenja u obrazovanju, ostvarivši zvanje pedagoškog prakticara godine u Srbiji i Crnoj Gori za 2004. godinu, kao i Vukove povelje za 2007. godinu.

Posebno se izdvaja ucešce jedanaest timova nastavnika na konkursu Zavoda za unapredenje obrazovanja i vaspitanja "Kreativna škola", pocev od školske 2005/06. godine, od kojih je sedam radova uvršteno u Bazu znanja, a škola je 2006. godine nagradena za najveci broj radova koji su ušli u Bazu znanja.

Ucenici škole ucestvuju  na mnogim likovnim i literarnim konkursima i postižu zapažene rezultate.

Školske 2007/08. godine ucenici drugog razreda Branislav Arandelovic i Andela Ognjanovic nagradeni su na likovnom konkursu „Pošalji cestitku prijateljstva“. Škola je kao nagradu dobila parkove prijateljstva za izdvojena odeljenja u Stolu i Suracevu. Školske 2008/09. godine na istom konkursu nagradeni su ucenica prvog razreda izdvojenog odeljenja u Dragincu Natalija Stojcic i ucenik drugog razreda maticne škole Matija Miljkovic. Škola je tim povodom nagradena racunarom i sadnicama ukrasnog drveca za izdvojena odeljenja u Dragincu i Donjem Striževcu.

Na konkursu koji je raspisao Zavod za javno zdravlje „Dr Jovan Batut“ iz Beograda na temu „Zdrava hrana“ ucenik Petar Jovanovic školske 2006/07. godine dobio je prvu nagradu, a školske 2007/08. godine - trecu nagradu.

Na literarnom konkursu u okviru manifestacije „Vesnino prolece“ ucenica sedmog razreda Kristina Jovanovic, nagradena je školske 2006/07. godine trecom nagradom. Na istom konkursu školske 2008/09. godine ucenik petog razreda Nikola Matejic osvojio je prvu nagradu.

Na manifestaciji „Vitezovo prolece“ školske 2007/08. godine nagradeni su ucenici Teodora Cvetanovic, Nemanja Stefanovic i Kristina Jovanovic.

Na literarnom konkursu „Medijana festivala“ iz Niša ucenica cetvrtog razreda Teodora Cvetanovic osvojila je školske 2008/09. godine trecu nagradu.